maanantai 8. joulukuuta 2014

Pelien kova hinta




Luin Karin Fossumin Harriet Krohnin murha -kirjan, joka kuuluu Konrad Sejer -romaanisarjaan. Kirja kertoo Charles Olav Torpista, jonka elämä ei ole ollut helppoa. Hän on kärsinyt peliriippuvuudesta ja suurista veloista, vaimo on kuollut syöpään ja hän on etääntynyt tyttärestään.

Dekkari alkaa siitä, kun Charlo epätoivoisena velkojensa takia menee ryöstämään vanhaa naista, Harriet Krohnia. Tilanne naisen talossa riistäytyy kuitenkin käsistä ja Charlo vahingossa tappaa naisen, vaikka tarkoituksenaan oli vain hiljentää hänet. Tästä illasta lähtien Charlo saa poliisit peräänsä ja iänikuisen taakan harteilleen.
Rahat saadessaan Charlo maksaa velkansa ja yrittää lähestyä tytärtään Julieta. Charlo haluaa hyvittää tekonsa Julielle ja päättää ostaa hänelle hevosen, jonka nimi on Call Me Crazy. Charlo ja Julie alkavat taas viettämään aikaa yhdessä talleilla ja Charlon elämä alkaa tuntumaan taas valoisammalta, mutta Konrad Sejer alkaa pääsemään Charlon jäljille.



Lukiessani kirjaa aloin säälimään Charloa, sillä peliriippuvuus, vaimon kuolema ja muut elämän vastoinkäymiset herättivät minussa myötätuntoa. Vaikka hän tekikin väärin, toivoin kokoajan hänen saavansa vain jatkaa rauhassa elämää Julien kanssa. Tämä kirja yllätti minut, koska en ole mikään dekkari -fani. Koko kirjan ajan mielenkiinto pysyi yllä, vaikka välillä monen sivun ajan ei periaatteessa tapahtunut yhtään mitään. Saa olla aika taitava kirjoittaja, jotta onnistuu siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti